Aktuellt

61108_t.jpg

Papper och arbetsglädje

PÅ BORDET: Arbetet som verksamhetsledare består av mycket administrativt arbete, men det är inte byråkratin som gör jobbet givande utan annat, skriver Ann-Katrin Finell, verksamhetsledare på Nylands hantverk.
60975_t.jpg

Välkommen till Förbundsrummet

NYHET. Förbundsrummet är Svenska studieförbundets webbtidning, där vi samlar information, inspiration och idéer för arbetet inom förbunden. Välkommen in!
60974_t.jpg

Anställd i förbundsvärlden

I SOFFAN: Förbundsvärlden i Svenskfinland är en speciell och unik arbetsmiljö. Hur är det egentligen att jobba i förbundsvärlden? Vi har frågat några anställda i våra medlemsförbund hur det är att jobba inom förbundsvärlden.
60944_t.jpg

Svenska dagen i förbundsvärlden

INGÅNGEN: Vad betyder Svenska dagen inom förbundsvärlden? Svenska studieförbundets verksamhetsledare Mari Pennanen funderar över sitt arbete idag, den sjätte november.
60758_t.jpg

Webbhuset får nya ägare

NYHET. Svenska studieförbundet har varit delägare i bolaget Webbhuset Ab, men säljer nu aktierna, samtidigt som övriga tidigare ägare, till Webbhusets personal. Webbhuset kommer fortsättningsvis att erbjuda finlandssvenska förbund och föreningar med webblösningar.
60743_t.jpg

Kan din organisation bli medlem?

NYHET. Vi får då och då frågor om vilka förbund, föreningar och organisationer som kan bli medlemmar i Svenska studieförbundet: finlandssvenska centralorganisationer.
60718_t.jpg

Grupp för förbundens ordförande

NYHET. Svenska studieförbundet har skapat en Facebookgrupp för ordföranden. Som ordförande kan man ibland känna sig ensam i sitt uppdrag och ett bra stöd kan då vara andra förbundsordföranden.
60717_t.jpg

Knark, knark, knark

PÅ BORDET: För tillfället går knarkdiskussionen på högvarv efter polisens tillslag i en österbottnisk högstadieskola. Joonas Turtonen, verksamhetsledare på Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik, lyfter upp vad som är aktuellt hos dem just nu.
60584_t.jpg

Svenska studieförbundet - i medborgarsamhällets mitt eller marginal?

PÅ TAPETEN: I en essä fångar Björn Wallén in Svenska studieförbundets roll i medborgarsamhället. Genom en titt i tidsspegeln landar Wallén i Studieförbundets roll i dag och kommer med välgrundade insikter.