Frans Cederlöf återvald till vice ordförande

16.01.2019 kl. 11:40
NYHET. Frans Cederlöf, servicekoordinator på Finlands Svenska skolungdomsförbund, valdes under styrelsens konstituerande möte till vice ordförande för Svenska studieförbundet.

På bilden: (från vänster) Matthias Jakobsson (suppleant), Bernt Nordman, ordförande Jonna Sahala, Harriet Sundholm, Kari Huhtala och vice ordförande Frans Cederlöf.

Frans Cederlöf har under år 2018 varit vice ordförande och återvaldes till samma post för år 2019.

Styrelsen tillsatte även ett arbetsutskott bestående av ordförande Jonna Sahala, vice ordförande Frans Cederlöf, styrelsemedlem Jeanette Harf och verksamhetsledare Mari Pennanen.

Vidare tillsatte styrelsen även tre arbetsgrupper utgående från den nya strategin 2019–2021. En arbetsgrupp kommer att fokusera på kompetenshöjning, en annan på påverkansarbete och en tredje på kommunikation.

Intresse om att delta i någon av grupperna meddelas till verksamhetsledare Mari Pennanen (mari.pennanen@studieforbundet.fi , 040 7030279).

Rebecka Svedberg ny praktikant på Studieförbundet

Svenska studieförbundet har fått en ny praktikant. Under våren kommer Rebecka Svedberg att göra praktik hos oss.

Ett mångkulturellt Svenskfinland skapas tillsammans

PÅ BORDET. Integration är ett ytterst aktuellt tema hos Bildningsalliansen. Henrika Nordin anser att Svenskfinland borde ha alla förutsättningar att skapa en miljö som är inkluderande med hjälp av fria bildningen och tredje sektorn.

Nu kan du nominera Årets förbund

NYHET. Vilket förbund gjorde något extra bra eller utmärkte sig förra året? Nominera organisationen till vandringspriset Årets förbund senast den 27 mars.

Gemenskap och bidrag via Sjuksköterskeföreningen

En av Svenska studieförbundets nyaste medlemmar är Sjuksköterskeföreningen i Finland. Där samlas sjukskötare, hälsovårdare, barnmorskor och akutvårdare till studiedagar, träffar och utbildningar.

Praktisk hjälp till föreningar Norr om Stan

Norr om Stan erbjuder tjugo föreningar i norra Helsingfors och Vanda konkret stöd och hjälp med bland annat löneutbetalningar. Föreningen koordinerar och sprider också information som enskilda föreningar skulle ha svårt att nå ut med.

Finlands svenska 4H – en lärande organisation med blicken framåt

PÅ BORDET. 4H-verksamheten fostrar till företagsamhet och aktivt medborgarskap. Finlands svenska 4H fyller i år 90 år och utbildnings- och utvecklingsansvariga Harriet Sundholm skriver om vad som är på bordet hos dem.

Funderingar och förslag kring Studieförbundets verksamhet?

NYHET. Svenska studieförbundet är den gemensamma plattformen för förbunden att agera tillsammans. Medlemsförbunden kan nu skicka in motioner till vårmötet.

Lustigkurrar och arbetsvälmående under praktiken

PÅ BORDET. Trots mycket tid framför datorn har arbetsdagarna under praktiken varit varierande. Svenska studieförbundet har under hösten 2018 haft hjälp av studerande Zaida Sjölund, som gjort sin praktik på kansliet.