Nominera till Studieförbundets styrelse

06.09.2019 kl. 11:17
NYHET. Höstmötet närmar sig och med det val av personer till Svenska studieförbundets styrelse. Vem vill ni i ert förbund se i styrelsen? Nu kan ni nominera.

Vid höstmötet den 27 november väljs Svenska studieförbundets ordförande för år 2020 och ordinarie ledamöter samt personliga ersättare för dessa för mandatperioden 2020-2021 i stället för dem som är i tur att avgå. Ordförandemandatet är ettårigt och styrelsemedlemmarnas mandat är tvåårigt.

Svenska studieförbundet är en plattform för samverkan. Studieförbundets uppgift är att stöda medlemsförbunden i deras strävanden och att fungera som förbundens förbund.

Svenska studieförbundet har 64 medlemmar. Det är finlandssvenska förbund och centralorganisationer som tillsammans representerar över 400 000 personmedlemmar och kring 1200 andra medlemmar (föreningar, organisationer, kommuner, församlingar osv.)

Valberedningsutskottet uppmuntrar medlemsorganisationerna att föreslå kandidater till styrelsen och önskar nomineringar senast den 3 november via detta formulär. Utskottet gör ett förslag, som skickas till medlemmarna före mötet. Det slutliga valet sker på höstmötet.

Styrelsens sammansättning år 2019

Ordförande: Jonna Sahala (Finlands svenska scouter)

Mandatperiod 2018-2019 (i tur att avgå)

Frans Cederlöf (Skolungdomsförbundet), ersättare Johan Aura (Svenska folkskolans vänner)

Jeanette Harf (Finlands svenska idrott), ersättare Regina Strandberg (Folkhälsans förbund)

Mia Wikström (SLC), ersättare Agneta Udd-Saarela (Kvinnoförbundet)

Pia Sundell (Barnavårdsföreningen),ersättare Henrik Lillhannus (FSSMF)

Mandatperiod 2019-2020

Kari Huhtala (Finlands svenska Andelsförbund), ersättare Lena Höglund (Pohjola-Nordens ungdomsförbund)

Harriet Sundholm (Svenska lantbrukssällskapens förbund /Finlands Svenska 4H), ersättare Kim Österman (FSU)

Lisbeth Hemgård (FDUV), ersättare Matthias Jakobsson (Förbundent Finlands Svenska Synskadade)

Bernt Nordman (Natur och Miljö), ersättare Annika Jansson (Finlands Svenska Marthaförbund)

Ta gärna kontakt med någon i valberedningsutskottet om du vill diskutera eller fråga: Malin Lindholm, 0400-607245, Micaela Romantschuk, micaela@hemochskola.fi, 050-336 2016 eller Anna Litonius, anna.litonius@folkhalsan.fi, 044-541 9042.

Medlemsförmån på Svenska Studieförbundet

NYHET. Utnyttja den fina möjlighet SFV har gett åt Svenska Studieförbundets medlemmar; nämligen att få boka festsalen kostnadsfritt. Bokningar kan nu smidigt utföras via nätet.

Elsa Rinne praktikant på Studieförbundet

NYHET. Den här hösten är Elsa Rinne praktikant på Svenska studieförbundet. Elsa kommer under hösten att arbeta bland annat med kommunikation, evenemang, administration och ordna upp Studieförbundets fotoarkiv.

Kursplanering – från idé till verklighet

ARTIKEL. Kurser och utbildningar är en väsentlig del av många förbunds verksamhet. Trots att kursinnehållet varierar stort är det mycket gällande kursadministrationen som är väldigt lika och fungerade rutiner krävs för aktuella och intressanta kurser.

Julia Hemgård koordinator på Studieförbundet

NYHET. Julia Hemgård har inlett sitt arbete som koordinator på Svenska studieförbundet. Hon kommer bland annat att vara med och utveckla verksamheten till stöd för förbunden och arbeta med Studieförbundets kommunikation.

Styrelsen föreslår namnbyte

NYHET. Styrelsen för Svenska studieförbundet föreslår att organisationen byter namn. Namnet Svenska studieförbundet motsvarar inte längre dagens verksamhet. Nu hör styrelsen gärna åsikter om namnförslaget.

Logotävling för Svenska studieförbundets nya namn

NYHET. Svenska studieförbundet planerar nu att byta namn till ett namn som bättre motsvarar dagens verksamhet. Nu söker vi en logo och en grafisk profil för det nya namnet.

Studieförbundet är de finlandssvenska förbunden

INGÅNGEN. Svenska studieförbundet är en plattform för samverkan och beskrivs ofta som de finlandssvenska förbundens eget förbund. Nyttan och effekten av verksamheten syns i Svenskfinland bland annat genom stärkt yrkesidentitet, skriver verksamhetsledare Mari Pennanen.

Svenska studieförbundet söker en koordinator på deltid

NYHET. Vill du vara med och stöda de finlandssvenska förbunden och centralorganisationerna? Svenska studieförbundet söker en koordinator som kan vara med och utveckla och genomföra verksamheten.