Vill du hjälpa oss med en utredning kring de finlandssvenska tidskrifterna?

22.03.2022 kl. 14:52
NYHET. Hur står det till med de finlandssvenska tidskrifterna? På sajten tidskrift.fi finns 86 tidskrifter samlade. Nu söker vi en person som kan göra en kartläggning av det finlandssvenska tidskriftsfältet.

Förbundsarenan har sedan 2020 hållit i trådarna för tidskrift.fi med verksamhet till stöd för de finlandssvenska tidskrifterna. Verksamheten finansieras av Föreningen Konstsamfundet.

Sajten tidskrift.fi är utgångspunkten för verksamheten. Där syns alla finlandssvenska tidskrifter som vill vara med och ta del av verksamheten. Genom verksamheten och våra kontakter till tidskrifterna har vi en god uppfattning om de finlandssvenska tidskrifterna och deras utmaningar.

Nu kommer vi i samarbete med Föreningen Konstsamfundet och Svenska kulturfonden att göra en kartläggning av tidskriftern, både för att tidskrifterna själva ska få en lägesbild av fältet, och också för att se vilka utmaningar och möjligheter som är gemensamma för att kunna rikta verksamheten så den stöder tidskrifterna på bästa möjliga sätt.

Uppdrag

Förbundsarenan gör i samarbete med Föreningen Konstsamfundet och Svenska kulturfonden en kartläggning genom en enkät till alla finlandssvenska tidskrifter och fallstudier av några utvalda tidskrifter.

Vi söker en person som kan analysera svaren på enkäten och diverse relevant tilläggsmaterial samt göra djupintervjuer och en noggrannare utredning kring några utvalda tidskrifter för att ytterligare nyansera bilden. Personen ska sedan sammanställa en rapport, inklusive åtgärdsförslag för de kommande åren när det gäller stöd till de finlandssvenska tidskrifterna. Rapporten ges ut av Förbundsarenan och presenteras under hösten för tidskrifterna och övriga intresserade.

För att kunna utföra uppdraget behöver du ha god kännedom om de finlandssvenska tidskrifternas verksamhetsförutsättningar samt ha den kunskap och erfarenhet som krävs för att sammanställa rapporten. Vi uppskattar att arbetet tar totalt ca 1,5 månader att göra och arbetet kan göras när det passar dig under våren och sommaren, men enligt en överenskommen tidtabell.

Om du är intresserad, vänligen skicka en kortfattad intresseanmälan inklusive ditt begärda arvode per epost till Förbundsarenans verksamhetsledare Mari Pennanen, senast den 31 mars.

Mari svarar också på eventuella frågor per epost eller telefon:
tel. 040-7030279
 
89768_t.jpg

Frivilligverksamhet värd över tre miljarder är hotad

NYHET. Frivilligverksamheten kan inte tas för given. Förbundsarenan kräver tillsammans med Medborgararenan och många andra att staten tar ansvar för stöd till frivilligarbete.Läs mera »
igår kl. 12:51
89734_t.jpg

Årets förbund 2024 - Norr om Stan har fått unga intresserade av föreningsliv

NYHET. Föreningen Norr om Stan har lyckats få unga att hitta till civilsamhällets verksamhet. Genom GLU – Gruppledarutbildning för unga, som utvecklats i samarbete med många andra organisationer, har Norr om Stan lyckats nå en målgrupp som har stor betydelse för civilsamhällets framtid i en tid där vi aktivt behöver värna om demokratin. Läs mera »
17.04.2024 kl. 12:47
89584_t.jpg

Alla ungdomar borde få ha en orsak att åka Svenskfinland runt

INGÅNGEN. Civilsamhället har många betydelser, men den här gången tänkte jag lyfta fram betydelsen av att som ung få möjligheten och en orsak till att åka omkring i Svenskfinland.Läs mera »
02.04.2024 kl. 12:13
89579_t.jpg

Djupdykning som ny ekonomichef

BLOGG. Att vara ansvarig för ekonomin i en växande förening är både spännande och utmanande. Anna Voutilainen skriver i bloggen om hur hon tar AI till hjälp i arbetet. Läs mera »
02.04.2024 kl. 07:55
89498_t.jpg

Nyfiken på erfarenhetsutbyte med en finsk kollega?

NYHET. Vill du knyta kontakter över språkgränserna och bredda ditt nätverk? Eller är du nyfiken på hur arbetet inom en finsk civilsamhällesorganisation ser ut? Då är Förbundsarenans Järjestöhopping-samverkansmodell just för dig!Läs mera »
25.03.2024 kl. 14:04
89329_t.jpg

Arbetsvälmående – nyckeln till en engagerad personal

ARTIKEL Hur mår du på jobbet? Hur mår övriga medarbetar? Och vad är det som påverkar hur ni mår? Här kan du läsa om hur några ledare ser på arbetsvälmående och sin roll i att skapa en fungerande arbetsgemenskap.Läs mera »
11.03.2024 kl. 14:10
89286_t.jpg

Studio Dim utformar kampanjen Framtidsgåvan

ARTIKEL. Studio Dim är en design- och kommunikationsbyrå med en vision om att tillgängliggöra gott digitalt stöd för ideella initiativ. Tillsammans med Förbundsarenan har de utvecklat kampanjen Framtidsgåvan. Tillgänglighet och trovärdighet är avgörande när det gäller att sprida kunskap, menar Henrietta Andersson som tillsammans med Ida Dimic driver Studio Dim.Läs mera »
07.03.2024 kl. 09:39
89244_t.jpg

Att lyfta varandra till framgångar?

BLOGG. Varför är det inte fler organisationer som lyfter varandras verksamheter, initiativ och projekt? Robert Nilsson funderar i bloggen om det handlar om brist på tid eller en oro för att förlora uppmärksamhet för den egna verksamheten.Läs mera »
04.03.2024 kl. 15:39
89199_t.jpg

Civilsamhället, tredje sektorn eller ideell sektor?

INGÅNGEN. Begrepp och ord. Ibland känns det komplicerat och när man lärt sig det senaste dyker det upp nya termer. Nu verkar fler på engelska använda CSO där man tidigare använde NGO.Läs mera »
29.02.2024 kl. 12:29