Tongåvan – musik och medelsinsamling för civilsamhället

11.09.2023 kl. 09:49
ARTIKEL. Tongåvan är ett program som kombinerar önskemusik och välgörenhet. Kanske ditt förbund kunde samarbeta med Tongåvan gällande insamling av medel?

Tongåvan hör till ett av Yles äldsta program och leds sedan 2008 av Camilla Andelin. Tongåvan ordnar varje år flera olika insamlingar till stöd för organisationer inom tredje sektorn. Insamlingarna pågår oftast under några veckors tid. Själva idén med programmet är att lyssnarna kan önska musik samtidigt som de kan välja att stödja en organisation. För att en organisation ska kunna bli aktuell så måste de ha ett insamlingslov.

- Det är alltid intressant för oss som jobbar med Tongåvan att få tips och information om olika organisationer som vi skulle kunna samarbeta med, säger Camilla Andelin.

Organisationer som har ett insamlingslov kan alltså kontakta Yle, och Camilla, och då presentera sin verksamhet för att utreda ett eventuellt samarbete inom ramen för Tongåvan. 

Referensgruppen för projekt Finansieringskällor funderar brett kring olika möjligheter till finansiering. På eett möte diskuterades Tongåvan som en potentiell samarbetspartner för finlandssvenska förbund. Projektledare Robert Nilsson träffade därför Tongåvans programledare, Camilla Andelin, för att reda ut hur Tongåvans samarbete inom ramen för medelsinsamling fungerar. Hälsningen är att det är möjligt att samarbeta, men att YLE har ett digert regelverk att följa när de väljer samarbetsparter. 

Tips!

Är du nyfiken på att veta mer om möjligheterna med Tongåvan? Delta i nästa Finansieringsfika som ordnas den 13 oktober.

 Anmäl dig här.

 

88592_t.jpg

Julia brinner för brandet 

ARTIKEL. Efter fyra år på Förbundsarenan drar verksamhetsutvecklare Julia Hemgård vidare till nästa utmaning, nämligen att bli projektledare på Niva Education. Julia lämnar Förbundsarenan i början av januari och inleder då sitt nya jobb.Läs mera »
08.01.2024 kl. 10:53
88562_t.jpg

Nytta, nöje och nåd genom nätverk

BLOGG. Sedan Förbundsarenan började erbjuda många möjligheter till nätverkande har flera saker hänt i Svenskfinland. Fler som jobbar i förbund och centralorganisationer har ett bredare nätverk och effekterna är stora och många.Läs mera »
04.01.2024 kl. 11:31
88555_t.jpg

Nu startar kampanjen Framtidsgåvan

NYHET. Testamentdonationer till förbund och föreningar ökar. För att höja medvetenheten om möjligheten att donera till organisationer genom testamente koordinerar Förbundsarenan kampanjen Framtidsgåvan.Läs mera »
03.01.2024 kl. 09:04
88334_t.jpg

Är du Förbundsarenans verksamhetskoordinator?

NYHET. Vill du jobba med och för ideella organisationer? Drivs du av att planera och förverkliga evenemang och projekt? Är du dessutom intresserad av att hantera både kommunikations- och administrationsuppgifter? Då kan du vara den kollega vi letar efter. Ta chansen att bli en central del av Förbundsarenans team! Läs mera »
04.12.2023 kl. 15:24
88333_t.jpg

”De finlandssvenska förbunden konkurrerar inte, utan kompletterar varandra”

ARTIKEL. Det har hänt mycket under Viveca Hagmarks tre år som Förbundsarenans ordförande. En pandemi, ett digitalt jättekliv och ekonomiska utmaningar. Men fram för allt har Förbundsarenan utvecklats och ytterligare hittat sin form under Vivecas ordförandeskap.Läs mera »
04.12.2023 kl. 14:58
88330_t.jpg

Verksamheten utvecklas om någon vågar ställa frågor

BLOGG. Paktering av information, personlig utveckling och framtidshopp. ÅA-studerande Sofia Blomqvist har gjort en tremånaders praktik på Förbundsarenan denna höst och berättar vad hon tar med sig.Läs mera »
04.12.2023 kl. 11:04
88325_t.jpg

Samla in pengar utan insamlingstillstånd?

ARTIKEL. Kan en organisation samla in pengar utan att ha ett insamlingstillstånd? Svaret är ja. Förbundsarenans projektledare Robert Nilsson listar några exempel då det är möjligt. Läs mera »
04.12.2023 kl. 08:15
88259_t.jpg

Dags att kommunicera om pengar och effekter 

ARTIKEL. Årsberättelse och bokslut kan och ska användas för att kommunicera betydelsen av verksamheten. När verksamhetsåret 2023 går mot sitt slut poängterar projektledare Robert ”Robban” Nilsson betydelsen av att berätta om både pengar och resultat av verksamheten. Läs mera »
27.11.2023 kl. 15:44
88176_t.jpg

Linnéa Henriksson vald till ordförande för Förbundsarenan 2024

NYHET. Förbundsarenan sammanför och stöder de finlandssvenska förbunden. Nyvalda ordförande Linnéa Henriksson lyfter fram betydelsen av Förbundsarenan som en viktig del i strukturerna som upprätthåller Svenskfinland. Läs mera »
20.11.2023 kl. 15:01