Niord ordnar program för medlemmarna

17.08.2016 kl. 08:27
Nytta, nöje och nätverk. Det erbjuder Ekonomföreningen Niord sina knappt 4000 medlemmar.

- Vi är den näststörsta föreningen inom Finland Ekonomer, men vi är äldst. Vi bevakar de svenska intressena i förbundet, berättar Heidi Nielsen, tf verksamhetsledare på Ekonomföreningen Niord.

Namnet Niord kommer från handelns och sjöfartens gud i den nordiska mytologin.

- Vår mission är att vi ska vara en svenskspråkig ekonomgemenskap som skapar nätverk, utvecklar medlemmarnas kompetens och bevakar deras intressen. Vi arbetar tillsammans med Finlands Ekonomer för ekonomernas ställning på arbetsmarknaden, säger Heidi Nielsen.

Medlemmarna får du också de förmåner och tjänster som Finlands Ekonomer erbjuder, bland annat karriärvägledning och hjälp att hitta jobb.

- Vi marknadsför också Finlands Ekonomers tjänster till våra medlemmar. Om en av våra medlemmar får ett nytt jobb kan man få hjälp av en jurist att kolla arbetsavtalet och annat liknande, säger Heidi.

Föreningen har nyligen förnyat sin visuella identitet och arbetat med sin strategi och värdegrund. Programmet de erbjuder sina medlemmar marknadsförs främst via Niordbladet.

- De som kommer på våra evenemang är nöjda, men vi har svårt att få deltagare. Speciellt yngre har så mycket annat. Vi har både studerande, unga ekonomer, ekonomer mitt i karriären och pensionärer som medlemmar och vi försöker erbjuda något för alla, säger Heidi.

Kansliet finns i Böle i Finlands Ekonomers utrymmen och förutom verksamhetsledaren har föreningen även en anställd organisationssekreterare.

Läs mer

Läs mer om Niord, organisationen och senaste numret av Niordbladet.

Årtal

1909 då Högre Svenska Handelsläroverket inledde sin verksamhet bildade eleverna Föreningen Niord. Föreningen blev år 1919 Studentföreningen Niord, som var en föregångare till dagens studentkår (SHS), och en del av dessa medlemmar beslöt att bilda en seniorklubb som fortsättning efter att man examinerats. Studentföreningen Niords Seniorklubb grundades 1924, vilket räknas som officiellt datum för grundandet av Ekonomföreningen Niord.

Siffror

4 gånger per år utkommer Niord-bladet till alla medlemmar. Upplagan är 4000 exemplar.

13 procent av Ekonomföreningen Niords medlemmar bor i Österbotten, resten bor i huvudstadsregionen.

54814_t.jpg

Kurser och information för bättre psykisk hälsa

Ett av Psykosociala förbundets viktigaste verktyg i arbetet med psykisk hälsa och ohälsa är olika former av rehabiliteringskurser. Genom information vill man också sprida kunskap och minska på fördomar.Läs mera »
15.11.2016 kl. 13:05
54662_t.jpg

Samfundet Folkhälsan är kittet

När man hör talas om Folkhälsan tänker man kanske i första hand på olika vårdtjänster och annan serviceproduktion för medborgare i alla åldrar, eller aktiva lokalföreningar och simskolor. Men organisationen är mer omfattande än serviceproduktionen och de ca 100 lokala föreningarna. Bland annat forskning och utveckling står också högt på agendan. I mittpunkten av allt detta finns Samfundet Folkhälsan – kittet som håller ihop verksamheten.Läs mera »
07.11.2016 kl. 07:54
54551_t.jpg

FSS arbetar för jämställdhet

Förbundet Finlands Svenska Synskadade (FSS) arbetar för att jämställa personer med synnedsättning i kulturellt, socialt och ekonomiskt hänseende. Synskadade har stor nytta av kommunikationsteknologi, men samtidigt är det viktigt att lyfta fram punktskriften, synskadades eget läs- och skriftspråk.Läs mera »
02.11.2016 kl. 09:52
54529_t.jpg

Ordkonstskola och eftisledare

Bland de projekt som Sydkustens landskapsförbund drivit genom åren har ordkonsten, som idag finns samlad i Ordkonstskolan, hört till de mest uppskattade. Minst lika viktigt är arbetet för god kvalitet inom svensk småbarnsfostran och utbildning. Sydkusten har också ett helhetsansvar och rollen av expertorganisation för eftisverksamheten i Svenskfinland.Läs mera »
01.11.2016 kl. 07:44
54512_t.jpg

Finländska idrottsrörelsens omorganisation ger FSI utmaningar

Finlands Svenska Idrott FSI är en centralorganisation för idrott och motion på svenska i Finland. Verksamheten når årligen långt över 100 000 personer.Läs mera »
31.10.2016 kl. 10:42
54404_t.jpg

För barnens väl sedan 1893

Barnavårdsföreningen i Finland grundades 1893 och är därmed Finlands äldsta barnskyddsorganisation. Föreningen driver ett barnhem och har flera daghem och eftisar. Barnavårdsföreningen har dessutom en omfattande verksamhet för rådgivning och stöd till familjer och barn med utmaningar i vardagen eller i svåra livssituationer. Också ferie- och kurscentret Högsand i Hangö till Barnavårdsföreningen.Läs mera »
25.10.2016 kl. 07:43
54384_t.jpg

Kooperationen lever i Finland

Andelslag kan man stöta på lite varstans, alltifrån exempelvis banker som Andelsbanken till butiker som Varuboden-Osla. Finlands Svenska Andelsförbund har ett trettiotal medlemmar som man betjänar genom att bland annat ordna kundträffar och seminarier samt bistå med juridisk rådgivning och intressebevakning. Bland medlemmarna finns till exempel slakterier, mejerier samt bolag inom vindkraft och energi.Läs mera »
24.10.2016 kl. 08:21
54148_t.jpg

Både samhällsnytta och medlemsnytta i FSBF

Finlands svenska biblioteksförening driver finlandssvenska biblioteksfrågor och är ett samlande organ för både bibliotekspersonal och studerande samt förtroendevalda och andra intresserade.Läs mera »
11.10.2016 kl. 10:27
54113_t.jpg

Man ska kunna bo och livnära sig på landsbygden

Svenska lantbruksproducenternas centralförbund (SLC) arbetar med att ta tillvara landsbygdens och sina medlemmars intressen. Man satsar speciellt på ungdomar, synlighet och ansvar.Läs mera »
10.10.2016 kl. 09:35