Nyfiken på erfarenhetsutbyte med en finsk kollega?

25.03.2024 kl. 14:04
NYHET. Vill du knyta kontakter över språkgränserna och bredda ditt nätverk? Eller är du nyfiken på hur arbetet inom en finsk civilsamhällesorganisation ser ut? Då är Förbundsarenans Järjestöhopping-samverkansmodell just för dig!

Järjestöhopping ger anställda inom finlandssvenska förbund möjligheten att bekanta sig med arbetet och kollegor inom finska civilsamhällesorganisationer.

Det handlar om att ge finska och svenska civilsamhällesorganisationer möjligheten att nätverka över språkgränserna och bekanta sig med varandras organisationer och arbetsuppgifter. Så här svarade t.ex. en deltagare från förra omgången på frågan om vad deltagarna fick ut av Järjestöhopping:

Bekantade mig med en för mig tidigare rätt okänd organisation, det gav breddat nätverk och nya öppningar för tänkbart samarbete - oväntat men välkommet!

Konceptet är enkelt – under hösten 2024 parar vi ihop anställda inom finlandssvenska förbund med anställda inom finska organisationer. Paren har sedan som uppgift att besöka varandras kontor och få uppleva hur en arbetsdag ser ut hos den andra organisationen.

Genom Järjestöhopping har du inte bara möjlighet att komma i kontakt med en ny organisation, men också dela tankar och erfarenheter kring arbetet med en kollega inom det finsk civilsamhället.

Järjestöhopping vill uppmuntra till mer samarbete och kontakt över språkgränserna och ge de finska civilsamhällesorganisationerna en möjlighet att lära känna det svenska fältet bättre.

Tidsplan

  • april-augusti: anmäl intresse att delta
  • augusti-september: matchningsprocess
  • september-november: en träff hos vardera organisationen samt en gemensam avslutningsträff (totalt tre träffar)                  

Att planera vad du vill fråga om och att planera dagen då du tar emot ditt par i din organisation kräver förstås en del tid, men du får stöd och hjälp för detta genom programmet.

Blev du nyfiken? Vill du delta i Järjestöhopping? Anmäl intresse och berätta vilka teman du vill diskutera med en kollega inom en finsk organisation.

Anmäl dig här senast den 20 augusti.

Frågor? Kontakta verksamhetskoordinator Nadina Vihinen.

Läs i bloggen om erfarenheter av en tidigare Järjestöhopping-deltagare.

Järjestöhopping är en del av Förbundsarenans Hallå2 projekt Päivää-goddag som finansieras av Svenska kulturfonden.

 

90119_t.jpg

Ordföranderollen kommer med höga förväntningar

ARTIKEL. Vad innebär det att vara ordförande för ett förbund eller en centralorganisation idag? Vardagen, rutiner och organisationskulturen ser olika ut i alla förbund. Det finns mycket att lära av varandra och här kommer tips från erfarna ordförande.Läs mera »
21.05.2024 kl. 12:11
90026_t.jpg

Framtidsgåvan - sen då?

BLOGG. Jag brukar ofta tala om att fundraising är kommunikation och kommunikation är fundraising. Under kampanjen Framtidsgåvan har jag ständigt återkommit till detta mantra. Men vad betyder det egentligen? Läs mera »
21.05.2024 kl. 12:07
88893_t.jpg

Städer och välfärdsområden stöder civilsamhället

ARTIKEL. Städer och välfärdsområden stöder civilsamhället på många olika sätt. Här lyfter vi fram tips och länkar för er som vill veta mer om denna bidragsform. Läs mera »
07.05.2024 kl. 09:15
89896_t.jpg

Behovet av en strategi för civilsamhällesorganisationer

INGÅNGEN. Regeringens mål är att stärka demokratin, delaktigheten och förtroendet i samhället. Det känns lite utmanande att se hur regeringen just nu arbetar för detta, men strategin som beretts är steg i rätt riktning.Läs mera »
02.05.2024 kl. 08:41
88890_t.jpg

Olika vägar till EU-finansering

ARTIKEL. EU-finansiering utgör en betydande möjlighet för organisationer. Det finns många olika sätt att söka EU-finansiering på och här har vi samlat tips och resurser som kan vara till hjälp för er som är intresserade av EU-projekt och olika finansieringsformer.Läs mera »
29.04.2024 kl. 08:33
88901_t.jpg

Medlemsavgifter som inkomstkälla

ARTIKEL. Medlemsavgifter är en viktig inkomstkälla för många organisationer och föreningar i civilsamhället. Här har vi samlat länkar och information om medlemsavgifter.Läs mera »
26.04.2024 kl. 14:21
89860_t.jpg

Medlemsförbunden deltar aktivt i Förbundsarenans verksamhet

ARTIKEL. 63 av Förbundsarenans 68 medlemsförbund deltog i verksamheten under verksamhetsåret 2023. Att verksamheten lockar medlemmarna och anses relevant är grunden för allt Förbundsarenan gör, sade verksamhetsledare Mari Pennanen på vårmötet.Läs mera »
26.04.2024 kl. 12:04
89703_t.jpg

Lediga jobb i förbunden

NYHET. Söker ni nästa förbundsstjärna? Förbundsarenan stöder sina medlemsförbund genom att sprida info om lediga jobb inom medlemsförbunden.Läs mera »
22.04.2024 kl. 15:22
88897_t.jpg

Tänk bredare kring evenemang och försäljning

ARTIKEL. Att arrangera evenemang kan vara ett bra sätt för organisationer att inte bara engagera sin publik utan även generera intäkter. Här är några nyttiga tips och resurser för att göra evenemang både minnesvärda och lönsamma.Läs mera »
22.04.2024 kl. 12:29