Hur mår vi anställda inom förbunden?

Studieförbundet genomför i år en undersökning om arbetsvälmående bland förbundsanställda i Svenskfinland

Undersökningen görs i samarbete med Psykosociala förbundet.

Genom att kartlägga hur de anställda mår och vilka faktorer som påverkar arbetsvälmåendet önskar Studieförbundet i framtiden kunna rikta sitt stöd till förbundsanställda ännu bättre. Genom att se på hela fältet hoppas Studieförbundet kunna stöda förbunden i deras eget arbete.

Undersökningen görs av Nonni Mäkikärki, verksamhetskoordinator på Psykosociala förbundet, som en del av hennes pro gradu-avhandling.

Enkäten skickas ut i augusti och den sammanställda rapporten med resultaten presenteras på Studieförbundets höstmöte 2018.

Är det du som är vår praktikant våren 2019?

Svenska studieförbundet söker en praktikant för våren 2019. Vi letar efter en driftig högskolestuderande och erbjuder en unik inblick i förbundsvärlden.

En plattform för samverkan

Svenska studieförbundets styrelse har stakat ut riktningen för de närmaste åren i en ny strategi. Fokus ligger på tre strategiska mål: starkare tillsammans, slipade förbund och förändrat engagemang.

Tre nya medlemmar i Studieförbundet

På höstmötet fick Studieförbundet tre nya medlemmar: Sjuksköterskeföreningen i Finland, Finlands Svenska Publicistförbund och Norr om Stan. Höstmötet omvalde ordförande Jonna Sahala.