Tillsammans till Menestyvät järjestöt

NYHET. Evenemanget Menestyvät järjestöt ordnas i Helsingfors den 13 februari. Studieförbundet koordinerar biljettinköp för våra medlemsorganisationer, eftersom biljetterna blir billigare om man köper många på en gång.

Evenemanget Menestyvät järjestöt ordnas nu för fjärde gången. Evenemanget är ett ypperligt tillfälle för olika organisationer att tillsammans grubbla över receptet till framgång samt dela med sig av sina kunskaper. Årets tema är "Uskalla unelmoida – Dare to dream". Mera information hittas här.

Meddela senast den 7.11 ifall ni önskar att Studieförbundet skaffar biljetter åt er (vi skickar sedan faktura). Priset på biljetterna beror på hur många vi blir. Hör av er till verksamhetsledare Mari Pennanen (mari.pennanen@studieforbundet.fi) om ni vill vara med i det gemensamma biljettköpet.

Sänk tröskeln och bjud med oss unga

INGÅNGEN. ”Vad är skillnaden på ett förbund och förening?”. Detta är en fråga Rebecka Svedberg ofta fått av vänner och bekanta under sin praktikperiod på Svenska studieförbundet. Att människor inte vet svaret på detta väcker många tankar hos henne.

DIFF stöder ingenjörerna

DIFF – Ingenjörerna i Finland har de senaste åren gjort flera stora ändringar. Namnet på organisationen har bytt, personalstyrkan har utökats och sätten att arbeta har ändrats. Målet är att mer direkt nå medlemmarna, för att visa på nyttan med medlemskap.

Dags för förbunden att se över sin digitala tillgänglighet

EU:s direktiv om webbtillgänglighet berör även de finlandssvenska förbunden. Syftet är att främja allas möjligheter att använda digitala tjänster på lika villkor. Förbunden kan genom att se över sina digitala tjänster även här vara föregångare och visa att verksamheten är öppen för alla.