Valreglemente, styrelseval och nya medlemmar

NYHET. Studieförbundets medlemmar samlas till höstmöte tisdagen den 27 november. Den nya strategin presenteras och medlemmarna får ta ställning till flera medlemsansökningar. Och så blir det förstås val.

Svenska studieförbundets medlemsorganisationer samlas till höstmöte tisdagen den 27 november. Kallelsen har skickats ut till medlemsorganisationerna.

På höstmötet behandlas stadgeenliga ärenden, bland annat verksamhetsplan och budget för nästa år. Dessutom väljs ordförande och styrelsemeldemmar samt deras personliga ersättare för nästa år. Valberedningsutskottet tar emot nomineringar fram till den 13 november.

Höstmötet får även ta ställning till ett förslag till valreglemente och behandla inkomna medlemsansökningar.

Medlemsorganisationerna har rätt att till mötet utse två befullmäktigade representanter som har en röst var. Samverkande medlemmar har yttranderätt men inte rösträtt på föreningens möten. Möteshandlingarna sänds per e-post till medlemsorganisationerna en dryg vecka före mötet.

Före höstmötet ordnas ett seminarium där resultatet från kartläggning av arbetsvälmåendet inom finlandssvenska förbund och centralorganisationer presenteras, läs mer och anmäl dig här.

Välkomna på höstmöte och på seminarium för att höra hur vi organisationsanställda mår i arbetet.

DIFF - Ingenjörerna i Finland ny medlem i Studieförbundet

Svenska studieförbundet har antagit DIFF - Ingenjörerna i Finland som ny medlem i samband med vårmötet. Det betyder att Studieförbundet nu samlar 65 förbund och centralorganisationer.

Modig utveckling ger Marthaförbundet titeln Årets förbund

Finlands svenska Marthaförbund har utsetts till Årets förbund. Marthaförbundet har under år 2018 tagit modiga steg för att utveckla organisationen så att struktur, verksamhet och beslutsfattande motsvarar krav och behov i framtidens samhälle.

”Det är viktigt att arkivera”

Arkivering kan kännas jobbigt och tidskrävande men det behöver inte vara en svår grej. Svenska studieförbundet har beslutat att överlåta sitt arkivmaterial till Svenska centralarkivet och överlåtelseavtalet är nu undertecknat.