Hållbar verksamhetskultur

29.02.2024 kl. 12:24
BLOGG. Hur kan vi inom våra organisationer främja ett hållbart arbetssätt, både för våra kollegor och för oss som leder? Och hur ska vi skapa en varm arbetsgemenskap när många arbetar på distans? Det är frågor som Susanne Norrbäck-Råman reflekterat över efter att ha gått kursen Hållbar verksamhetskultur.

Text: Susanne Norrbäck-Råman

I dagens alltmer effektiva arbetsliv är det lätt att glömma bort att bygga en grund för ett hållbart arbetssätt. Denna grund är avgörande för att vi ska kunna arbeta både effektivt och med arbetsglädje. Särskilt när vi arbetar på distans kan det vara en utmaning att skapa en varm arbetsgemenskap som stöder oss även i tuffare tider.

På hösten deltog jag i kursen ”Hållbar verksamhetskultur” som arrangerades av Svenska folkskolans vänner i samarbete med Förbundsarenan. Kursen leddes av Christin Furu, projektforskare vid Åbo Akademi. Den sträckte sig över hela höstterminen och bestod av två dagar på plats samt tre distansmöten. Under kursen diskuterade vi hur vi inom våra föreningar och organisationer kan främja ett hållbart arbetssätt, både för våra kolleger och för oss som ledare. Vi utforskade frågor om arbetsorganisation, kommunikation, arbetsmiljö, medarbetarinflytande, medarbetarsamtal, firande av framgångar och skapande av en stark arbetsgemenskap. Deltagarna fick reflektera över sina egna arbetssätt och identifiera områden där vi kan förbättra oss inom våra organisationer.

Jag strävar efter att skapa en varm och tillåtande arbetsmiljö där experimenterande och även misslyckanden är tillåtna.

Som verksamhetsledare för Martin Wegelius-institutet, en organisation där nästan alla mina medarbetare arbetar projektbaserat på distans och är utspridda över Svenskfinland och till och med Sverige, har jag tillsammans med min närmaste kollega funderat mycket över välmående och hållbart arbete. Vi har därför valt att lyfta fram välmående som ett centralt tema för perioden 2023–2025.

Som ledare anser jag att det är viktigt att föra en konstruktiv dialog med mina medarbetare. Tydliga arbetsbeskrivningar och en årsplan, där vi klart formulerar när olika moment ska genomföras är av stor vikt. Jag strävar efter att skapa en varm och tillåtande arbetsmiljö där experimenterande och även misslyckanden är tillåtna. Att leta syndabockar är sällan produktivt, i stället fokuserar vi tillsammans på lösningar och möjligheter i stunden, ett fokus som ger positiv energi.  Målet är att vi gemensamt blir starkare och klokare genom processen.

Återhämtning är ett av de viktigaste verktygen för att behålla arbetsglädjen och lusten.

Ibland måste vi omvärdera våra projekt när krafterna tryter. Det kan innebära att vi tar in extra hjälp, skjuter på deadlines eller till och med skippar vissa uppgifter. Att förenkla är inte alltid möjligt – ibland måste vi kämpa oss igenom intensiva och arbetsintensiva perioder. Idag vill jag betona vikten av återhämtning. Återhämtning är individuell, och jag uppmuntrar mina medarbetare att identifiera sina egna sätt att återhämta sig. Det är ett av de viktigaste verktygen för att behålla arbetsglädjen och lusten.

Jag har förmånen att arbeta med yngre personer som fortfarande utforskar sin väg framåt, sin passion och sitt sätt att fungera i en arbetsgemenskap. Jag är medveten om att Martin Wegelius-institutet inte kommer att vara deras sista arbetsplats. Därför ser jag mitt ledarskap som pedagogiskt – jag hoppas att de tar med sig erfarenheter och verktyg från vår tid tillsammans, som de kan ha nytta av i sina framtida karriärer och jag kommer alltid att vara tacksam för den period jag fick jobba med dem, för tack vare dem har även jag utvecklats och blivit en tryggare och bättre ledare. Och ja, på vår arbetsplats får vi skratta och vara lite galna ibland!

Susanne Norrbäck-Råman är verksamhetsledare för Martin Wegelius-institutet och leder en arbetsgemenskap där de flesta jobbar projektbaserat och på distans.

90119_t.jpg

Ordföranderollen kommer med höga förväntningar

ARTIKEL. Vad innebär det att vara ordförande för ett förbund eller en centralorganisation idag? Vardagen, rutiner och organisationskulturen ser olika ut i alla förbund. Det finns mycket att lära av varandra och här kommer tips från erfarna ordförande.Läs mera »
21.05.2024 kl. 12:11
90026_t.jpg

Framtidsgåvan - sen då?

BLOGG. Jag brukar ofta tala om att fundraising är kommunikation och kommunikation är fundraising. Under kampanjen Framtidsgåvan har jag ständigt återkommit till detta mantra. Men vad betyder det egentligen? Läs mera »
21.05.2024 kl. 12:07
88893_t.jpg

Städer och välfärdsområden stöder civilsamhället

ARTIKEL. Städer och välfärdsområden stöder civilsamhället på många olika sätt. Här lyfter vi fram tips och länkar för er som vill veta mer om denna bidragsform. Läs mera »
07.05.2024 kl. 09:15
89896_t.jpg

Behovet av en strategi för civilsamhällesorganisationer

INGÅNGEN. Regeringens mål är att stärka demokratin, delaktigheten och förtroendet i samhället. Det känns lite utmanande att se hur regeringen just nu arbetar för detta, men strategin som beretts är steg i rätt riktning.Läs mera »
02.05.2024 kl. 08:41
88890_t.jpg

Olika vägar till EU-finansering

ARTIKEL. EU-finansiering utgör en betydande möjlighet för organisationer. Det finns många olika sätt att söka EU-finansiering på och här har vi samlat tips och resurser som kan vara till hjälp för er som är intresserade av EU-projekt och olika finansieringsformer.Läs mera »
29.04.2024 kl. 08:33
88901_t.jpg

Medlemsavgifter som inkomstkälla

ARTIKEL. Medlemsavgifter är en viktig inkomstkälla för många organisationer och föreningar i civilsamhället. Här har vi samlat länkar och information om medlemsavgifter.Läs mera »
26.04.2024 kl. 14:21
89860_t.jpg

Medlemsförbunden deltar aktivt i Förbundsarenans verksamhet

ARTIKEL. 63 av Förbundsarenans 68 medlemsförbund deltog i verksamheten under verksamhetsåret 2023. Att verksamheten lockar medlemmarna och anses relevant är grunden för allt Förbundsarenan gör, sade verksamhetsledare Mari Pennanen på vårmötet.Läs mera »
26.04.2024 kl. 12:04
89703_t.jpg

Lediga jobb i förbunden

NYHET. Söker ni nästa förbundsstjärna? Förbundsarenan stöder sina medlemsförbund genom att sprida info om lediga jobb inom medlemsförbunden.Läs mera »
22.04.2024 kl. 15:22
88897_t.jpg

Tänk bredare kring evenemang och försäljning

ARTIKEL. Att arrangera evenemang kan vara ett bra sätt för organisationer att inte bara engagera sin publik utan även generera intäkter. Här är några nyttiga tips och resurser för att göra evenemang både minnesvärda och lönsamma.Läs mera »
22.04.2024 kl. 12:29