Nyfiken på erfarenhetsutbyte med en finsk kollega?

25.03.2024 kl. 14:04
NYHET. Vill du knyta kontakter över språkgränserna och bredda ditt nätverk? Eller är du nyfiken på hur arbetet inom en finsk civilsamhällesorganisation ser ut? Då är Förbundsarenans Järjestöhopping-samverkansmodell just för dig!

Järjestöhopping ger anställda inom finlandssvenska förbund möjligheten att bekanta sig med arbetet och kollegor inom finska civilsamhällesorganisationer.

Det handlar om att ge finska och svenska civilsamhällesorganisationer möjligheten att nätverka över språkgränserna och bekanta sig med varandras organisationer och arbetsuppgifter. Så här svarade t.ex. en deltagare från förra omgången på frågan om vad deltagarna fick ut av Järjestöhopping:

Bekantade mig med en för mig tidigare rätt okänd organisation, det gav breddat nätverk och nya öppningar för tänkbart samarbete - oväntat men välkommet!

Konceptet är enkelt – under hösten 2024 parar vi ihop anställda inom finlandssvenska förbund med anställda inom finska organisationer. Paren har sedan som uppgift att besöka varandras kontor och få uppleva hur en arbetsdag ser ut hos den andra organisationen.

Genom Järjestöhopping har du inte bara möjlighet att komma i kontakt med en ny organisation, men också dela tankar och erfarenheter kring arbetet med en kollega inom det finsk civilsamhället.

Järjestöhopping vill uppmuntra till mer samarbete och kontakt över språkgränserna och ge de finska civilsamhällesorganisationerna en möjlighet att lära känna det svenska fältet bättre.

Tidsplan

  • april-augusti: anmäl intresse att delta
  • augusti-september: matchningsprocess
  • september-november: en träff hos vardera organisationen samt en gemensam avslutningsträff (totalt tre träffar)                  

Att planera vad du vill fråga om och att planera dagen då du tar emot ditt par i din organisation kräver förstås en del tid, men du får stöd och hjälp för detta genom programmet.

Blev du nyfiken? Vill du delta i Järjestöhopping? Anmäl intresse och berätta vilka teman du vill diskutera med en kollega inom en finsk organisation.

Anmäl dig här senast den 20 augusti.

Frågor? Kontakta verksamhetskoordinator Nadina Vihinen.

Läs i bloggen om erfarenheter av en tidigare Järjestöhopping-deltagare.

Järjestöhopping är en del av Förbundsarenans Hallå2 projekt Päivää-goddag som finansieras av Svenska kulturfonden.

 

89860_t.jpg

Medlemsförbunden deltar aktivt i Förbundsarenans verksamhet

ARTIKEL. 63 av Förbundsarenans 68 medlemsförbund deltog i verksamheten under verksamhetsåret 2023. Att verksamheten lockar medlemmarna och anses relevant är grunden för allt Förbundsarenan gör, sade verksamhetsledare Mari Pennanen på vårmötet.Läs mera »
26.04.2024 kl. 12:04
89703_t.jpg

Lediga jobb i förbunden

NYHET. Söker ni nästa förbundsstjärna? Förbundsarenan stöder sina medlemsförbund genom att sprida info om lediga jobb inom medlemsförbunden.Läs mera »
22.04.2024 kl. 15:22
89768_t.jpg

Frivilligverksamhet värd över tre miljarder är hotad

NYHET. Frivilligverksamheten kan inte tas för given. Förbundsarenan kräver tillsammans med Medborgararenan och många andra att staten tar ansvar för stöd till frivilligarbete.Läs mera »
19.04.2024 kl. 12:51
89734_t.jpg

Årets förbund 2024 - Norr om Stan har fått unga intresserade av föreningsliv

NYHET. Föreningen Norr om Stan har lyckats få unga att hitta till civilsamhällets verksamhet. Genom GLU – Gruppledarutbildning för unga, som utvecklats i samarbete med många andra organisationer, har Norr om Stan lyckats nå en målgrupp som har stor betydelse för civilsamhällets framtid i en tid där vi aktivt behöver värna om demokratin. Läs mera »
17.04.2024 kl. 12:47
88794_t.jpg

Nu kan du nominera Årets förbund

NYHET. Vilket förbund utmärkte sig förra året? Vilket förbund har gjort något extra bra? Nominera till Årets förbund 2024 senast den 31 mars.Läs mera »
01.02.2024 kl. 08:30
88823_t.jpg

Nadina Vihinen är Förbundsarenans nya verksamhetskoordinator

NYHET. Nätverksträffar, projekt, kommunikation och verksamhetsutveckling. Det kommer Nadina Vihinen att börja jobba med på Förbundsarenan. Hon ser fram emot att lära känna alla 68 medlemsorganisationer närmare.Läs mera »
30.01.2024 kl. 10:26
88796_t.jpg

Mia Wikström vald till Förbundsarenans viceordförande

NYHET. Efter en paus på några år gör Mia Wikström comeback i Förbundsarenans styrelse. Hon valdes nu till vice ordförande och vill i styrelsen jobba för de finlandssvenska förbundens gemensamma arena för samverkan.Läs mera »
26.01.2024 kl. 14:00
88555_t.jpg

Nu startar kampanjen Framtidsgåvan

NYHET. Testamentdonationer till förbund och föreningar ökar. För att höja medvetenheten om möjligheten att donera till organisationer genom testamente koordinerar Förbundsarenan kampanjen Framtidsgåvan.Läs mera »
03.01.2024 kl. 09:04